Informatie

Huis Verhuren Expats werkt samen met verschillende aangesloten kantoren verspreid over Nederland. Hierdoor vind u altijd een kantoor bij u in de buurt om u te helpen met het verhuren van uw huis.

De verhuurmakelaars zullen verschillende taken voor u verrichten, voorbeelden hiervan zijn: zoeken van een degelijke huurder, begeleiding van bezichtigingen, opstellen huurovereenkomst etc. Vaak zijn expats geïnteresseerd in het huren van een gemeubileerde woning, ook dit kan door onze aangesloten kantoren worden geregeld.

Huurdersbescherming

Veel verhuurders maken zich zorgen dat de huurder onbepaalde tijd blijft zitten in de woning door de hoge bescherming van huurders in Nederland. Wel is het belangrijk de volgende paar punten te weten:

– De verhuurder kan het contract niet eenzijdig opzeggen. Er zijn uiteraard uitzonderingen zoals bij overlast of wanbetaling.

– Als het contract voor onbepaalde tijd is, biedt het huurrecht wel mogelijkheden het contract eenzijdig op te zeggen. Er moet dan in het contract zijn opgenomen dat de verhuurder na een bepaalde tijd de woning weer wil betrekken.

– Er is een wettelijk aangegeven opzegtermijn van minimaal drie maanden voor de verhuurder.

Het is dus belangrijk dat er een degelijk contract wordt opgesteld waarin ook u als verhuurder wordt beschermd. De verhuurmakelaar bij een van onze aangesloten kantoren zullen u hierbij helpen.