Vrije sector huur

In de vrije sector huur vindt u de ruimere, luxueuzere en modernere huurwoningen. Heel geschikt voor expats, die tijdelijk in Nederland komen wonen en werken en hier prettig willen kunnen wonen.

 

Vrije sector huur: de voordelen voor expats

De huursector is verdeeld in een aantal segmenten. In de sociale huur bevinden zich woningen onder een bepaalde huurgrens. Dit zijn meestal niet de luxere woningen: deze beginnen bij een huurprijs van ongeveer 700 euro. De vrije sector huur bevat maar een klein deel van de huurmarkt en bestaat uit woningen die:

  • Duurder zijn dan 699,14 euro per maand;
  • Zelfstandig zijn;
  • Waarvan de servicekosten apart berekend worden.

De vrije sector huur heeft verschillende voordelen. Als verhuurder hoeft u geen rekening te houden met het puntensysteem. Ook de maximale huurverhoging, die elk jaar berekend wordt, geldt niet voor geliberaliseerde huurwoningen. Voor de huurder zijn er ook enkele voordelen. Omdat de vrije sector huur maar een klein deel van de markt omvat, zijn hier de meer exclusieve huurwoningen te vinden. Denk bijvoorbeeld aan mooie huizen met prettige extra’s en meer comfort.

 

Vrije sector huur en expats

Als u als werkgever op zoek bent naar woonruimte voor uw werknemers, dan is de vrije sector huur een slimme zet. U heeft buitenlandse werknemers aangenomen om hun expertise en hun talent. Dan wilt u ze natuurlijk een prettig verblijf in Nederland geven! Een passende woning is daarin een goed begin. Nederlanders die zelf voor langere tijd naar het buitenland gaan of hun woning willen verkopen, kunnen hun huis verhuren via Huisverhurenexpats.nl. Daardoor zijn de huizen soms gemeubileerd, wat expats vaak goed uitkomt.

Bent u voor expats die in uw bedrijf komen werken op zoek naar passende en representatieve woonruimte? Of wilt u een huis verhuren in de vrije sector huur? Neem contact op met Huisverhurenexpats.nl en we kijken hoe wij u kunnen helpen!