Posted by on

Bouw van vierde studentenflat in Zwolle in zicht

DLH Ontwikkeling wil met de bouw van de vierde woontoren aan de Burgermeester Roelenweg in Zwolle eind augustus van start gaan. De flat zal zeven verdiepingen krijgen, net zo hoog worden en qua kleuren en ontwerp overeenkomen met de drie flats die ook op het Talentenplein zijn gebouwd.

Het gaat om zelfstandige appartementen met een woonslaapkamer, een eigen keuken en een eigen badkamer voor studenten. Tevens komt onderaan de toren een parkeerkelder.
Het Talentenplein bestaat nu uit drie flats waarvan 357 studentenappartementen, wooneenheden van Tactus Verslavingszorg en tevens is het Leger des Heils in een van de torens gevestigd.

Maar de realisatie van de woonflat heeft langere tijd op de plank gelegen. Al vanaf de eerste plannen voor het wooncomplex Talentenplein staat er een vierde woontoren op de bouwtekeningen. Maar het plan belandde in de koelkast vanwege de crisis en een stagnerende woningmarkt. Nu ligt de aanvraag voor de omgevingsvergunning bij de gemeente. Vorig jaar zette de gemeente al vaart achter het project door twee vergunningsprocedures samen te voegen. De provincie Overijssel en de stad Zwolle staken miljoenen aan subsidie in het project. Als de toren er niet zou komen, moet een deel van de subsidie terugbetaald worden.

Bron: De Stentor
06-02-2018