Posted by on

De financiering om je woning te verduurzamen

Er zijn heel veel mogelijkheden om je woning te verduurzamen, zoals de vloer of muren isoleren, een warmtepomp plaatsen, vloerverwarming of zonnepanelen. Er zijn genoeg mogelijkheden om woningen klimaatneutraal te maken en uiteindelijk van het gas af te stappen.

Al deze aanpassingen aan onze woningen kost ook geld. Het isoleren van een vloer van 55 vierkante meter is al gauw zo’n 1650 euro. Echter is dit wel terugverdiend in 6,5 jaar. De aanpassing met het grootste prijskaartje is de warmtepomp. Om deze te kunnen installeren, moet de woning voldoende geïsoleerd zijn. De kosten voor een warmtepomp liggen tussen de 6500 en 19.500 euro, afhankelijk van de pomp en de grootte van de woning.

Deze aanpassingen zijn relatief prijzig, maar wat het minste werk en geld kost, is de tuin duurzaam maken. Door de tegels eruit te halen en planten ervoor terug te plaatsen. Ook de regenton is een goede optie door regenwater op te vangen en dit te gebruiken voor het sproeien van de tuin. 

Om dit alles te kunnen financieren, zijn er mogelijkheden om naar je bank te gaan of de gemeente. Zij kunnen je een lening verstrekken of een subsidie. 

Bron: RTLZ

20-12-2019