Posted by on

Groei op de Woningmarkt

De woningmarkt in Nederland heeft in 2013 het beste kwartaal beleefd sinds de crisis. Huizenprijzen stegen in het vierde kwartaal van 2013 met ruim 1,5 procent. Dit is geconcludeerd in een onderzoek van de Nederlandse Vereniging van Makelaars. Tussen oktober en december verkochten makelaars die aangesloten zijn bij de NVM meer dan 27000 huizen. In heel 2013 werden ruim 87000 woningen verkocht, 2 procent meer dan 2012.

De ontwikkeling op de woningmarkt komt voornamelijk door een lage rentestand. Ook heeft het toegenomen consumentenvertrouwen een rol gespeeld in de stijging. De laatste twee kwartalen van 2013 is er amper sprake geweest van prijsdaling, en staan woningen voor een steeds kortere periode te koop. De verwachting van de NVM is dat stijging van woningverkoop zal aanhouden, en dat de huizenprijzen zullen stabiliseren.

Stef Blok, Minister van Wonen in het huidige kabinet, is positief. Blok stelt dat het vertrouwen in de woningmarkt helemaal terug komt. Nadelen zijn onder meer sterke regionale verschillen.

Bron: Volkskrant.nl